Apotekarska bašta

Čovek od najranijih dana biljke koriste ne samo kao hranu već i za lečenje bolesti. Neverovatno je koliko biljaka možemo naći u prirodi koje imaju lekovita svojstva i umirujuće dejstvo na ljudsko telo. Razumevanjem ovih osobina biljaka, učenici će imati više poštovanja prema prirodi i doživljavati prirodu na potpuno nov i fascinantan način.

U bašti lekovitih biljaka, koja je slična farmaceutskoj bašti u ŠBC Hanover, učenici će se bolje upoznavati sa svojim telom / organima uz pomoć tela u obliku mozaika ali i biljkama koje imaju lekovito dejstvo na ljudsko telo a koje možemo naći u našem okruženju. Oko mozaika su saksije u kojima se nalaze lekovite biljke, grupisane po lekovitim svojstvima za ljudsko telo. Dok uče više o biljkama I njihovim lekovitim svojstvima, učenici će stavljaju saksije sa lekovitim biljkama na odgovarajuće organa ili delova tela mozaika. Na kraju radionice biće vidljivo da je veći deo mozaika tela prekriven lekovitim biljem tj. da se gotovo za svaki deo tela mogu naći lekovite biljke.

Apotekarska bašta je jedan od objekata koji će se u okviru projekta tokom 2017. godine u nekom obliku preneti u Botaničku baštu Kragujevac.

  • Deo apotekarske bašte u SBC Hanover